Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

 

 Уважаеми Дами и Господа,

На 13 юни 2018г. ще се проведе българо-руски бизнес-форум „МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЯ – 2018“, организиран от Търговско-промишлената палата на Руската Федерация съвместно с Българо-Руската търговско-промишлена палата.

Програмата включва две кръгли маси, на които ще бъдат разгледани  инвестиционните възможности в сектора. Първият формат ще обсъди възможностите за взаимни вложения в здравеопазването и перспективите пред развитието на българо-руските взаимоотношения в здравната политика. Участниците в нея ще могат да обменят опит в управлението и финансирането на здравеопазването; образователните програми за медицински кадри; административният режим при признаване на дипломите на медицинските специалисти. Тема на кръглата маса в тази част на форума ще бъдат и иновативните технологии за производство на медицинска техника, изделия и лекарства; биотехнологиите; административният режим за внос и разпространение на медицински изделия и лекарства, както и възможностите за инвестиции в изграждането на лечебни заведения и производството на медицинска техника, изделия и лекарства. Втората кръгла маса е насочена към санаторно-курортното лечение - оздравителен туризъм и рехабилитация.

Форумът ще предложи и възможност за срещи във формат b2b между български и руски представители 

Домакин на българо-руския бизнес форум „Медицина и фармация – 2018“ е Българската търговско промишлена палата, ул. „Искър“ № 9,  гр. София, 1000.

Уважаеми Дами и Господа,

Имам удоволствието да Ви поканя да вземете участие в българо-руския бизнес-форум „МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЯ – 2018“.  Българо-руската търговско-промишлена палата разчита, че участието Ви в работата на форума  ще даде нови възможности за икономически растеж и успех на Вашия бизнес на двустранна основа в областта на медицината, фармацията и оздравителния туризъм.

Като организатори на форума разчитаме да се постигнат конкретни резултати между фирмите от двете страни в областта на инвестициите и обмена на иновации. Интересът за участие във форума вече е висок от страна на компании,  опериращи в Русия, както и от страна на големи обединения като  Асоциацията на руските фармацевтични производители, Съюза на професионалните фармацевтични организации в Русия,  търговско-промишлените палати на  Московска, Люберецка и Тамбовска област.

При интерес за участие във форума, моля да се запознаете с Условията за участие и да изпратите попълнена Регистрационна форма  на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Броят на участниците е ограничен и ще бъде във Ваша полза да получим заявката Ви възможно най-бързо. Крайният срок за изпращане на попълнените регистрационни форми  е 6 юни  2018 г. 

С уважение,

                    

                    Георги Минчев

       Председател на Управителния съвет на  

                 Българо-руската ТПП

 

 

Изтеглете: 

Предварителна програма

Условия за участие

Регистрационна форма

Може да използвате следната онлайн форма за записване:

БЪЛГАРО-РУСКИ БИЗНЕС ФОРУМ

МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЯ – 2018“

13 ЮНИ 2018 г., КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА НА БТПП, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Краен срок за регистрация: 06 юни 2018 г.

Powered by BreezingForms

 

Контактно лице за форума:

Г-н Огнян Пачев, Главен секретар на  БРТПП

Адрес: ул. „Никола Мирчев“ 35, 1113 София

Тел./факс: (02) 963 33 48, E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

 

 

Посолството на Република България в Руската федерация уведоми, че в  продължение на дейността за активизиране на българо-руското делово партньорство и работата с регионите на Руската федерация  планира  посещение на българска бизнес-делегация, водена от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация Бойко Коцев, в Република Башкортостан от 19 до 20 април 2018г. 

В рамките на тази визита ще се проведе среща на посланик Коцев с ръководителя на Република Башкортостан Рустем Хамитов. На срещата ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Башкортостан в областта на търговията, туризма, леката промишленост и селското стопанство, образованието, културата и др.

Планират се срещи на посланик Коцев и участниците в бизнес-делегацията с ръководствата на отраслевите министерства на републиката. На тези срещи ще се представи икономическият и туристически потенциал на България и перспективите за сътрудничество, възможностите за активизиране на търговско-икономическите връзки с Република Башкортостан, инвестиционният климат в страната ни, възможностите за развитие на отношенията между български и руски учебни заведения. 

Участниците от страна на българския бизнес и туристическите фирми ще имат възможност да представят своята дейност. Руската страна ще организира и бизнес форум с потенциални партньори на българските компании, участващи в делегацията. При заявено желание от страна на участници в делегацията, ще се организират и допълнителни срещи. 

Срокът на записване на желаещите е 28 март 2018г., на електронни адреси  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (за туристическите компании). Разходите  по пътуването и настаняването са за сметка на участниците, а вътрешният транспорт - за сметка на приемащата страна. 

 

Република Башкортостан, разположена " в сърцето" на Южен Урал, на границата между Европа и Азия, с площ 143 хил. кв. км., е субект на Руската Федерация, заемащ седмо място по брой население - 4,06 млн., с плътност на населението 28,3 човека на осем квадратни километра срещу 8,3  средно по Русия. Най-големите градове и промишлени центрове са Уфа, Стерлитамак, Салават, Нефтекамск, Октябрьский. Башкортостан е един от водещите  индустриални и селскостопански региони на Руската федерация, заемащ 9то място по брутен регионален продукт.   Републиката е един от основните нефтодобивни региони в страната и важен център на химическата промишленост и машиностроенето. Сред водещите развивани  отрасли са  топливна промишленост, химия и нефтохимия, електротехника, металургия, машиностроене, селско стопанство, лека и хранителна промишлености. Повече информация може да бъде намерена  на страницата на Инвестиционния портал на Република Башкортостан https://invest.bashkortostan.ru/content/investitsionnyy-potential/720/?lang_ui=ru  и  в публикуваната там презентация: https://invest.bashkortostan.ru/upload/prezentation%20RB.pdf.

 

 

 Интервю на Председателя на Българо- руската търговско-промишлена палата  Георги Минчев за програмата  "Бизнес старт" на Блумбърг ТВ

Владимир Путин се оказа явление в световния политически живот и то не само като период на управление. Феноменът Путин ще занимава съзнанието на човечеството десетилетия, след като напусне политическата сцена. Това каза Георги Минчев, Председател на Българо-руската търговско-промишлена палата, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Гостът коментира нагласите след вота за президент в Русия, както и подкрепата за Путин и личността на руския президент.

"Той прояви много силни качества в обстановка, която позволи те да бъдат реализирани и разгърнати - огромни предизвикателства пред Русия и пред самия него. Путин успя да направи нещо като чудо. Не сам, с помощта на приятели и съюзници, както и с огромната, талантлива помощ на всичките си най-люти врагове по света. Уникална способност има да използва слабостите и силата на противниците си в свой интерес".

Путин е постигнал уникален резултат от гледна точка на това, че получава подкрепа от 51% от гласоподавателите на Русия във всички възможни разрези на избирателите - жени, мъже, млади, стари, провинция, мегаполис, религиозна принадлежност, коментира гостът. "Даже в Лондон, където се очакваше да бъде организирана най-масовата опозиция срещу него и провежданата от него политика, той има повече от 50% от гласовете".

Руските олигарси, в по-голямата си част, също са гласували за Путин и това е разумен, а не емоционален избор. Той е човекът, който фокусира в себе си гаранциите за надеждност и възпроизводство на системата, подчерта събеседникът.

"Русия е основен дразнител в геополитическата обстановка през последните години, а Путин, очевидно, е в центъра на тези събития. Има сериозни причини, за да заема неблагоприятна за самата нея позиция. Корените на това състояние са в разпадането на СССР и огромния срив, който преживя руското общество през 90-те години. Те имат нужда от рестарт, да възстановят опората си в настоящето и да имат ясна визия за бъдещето. Точно в тези области Путин им предоставя - първо, доказателства, че неговият план до момента работи и второ - достатъчно детайлна и категорична визия за бъдещото развитие, а тези неща превръщат Русия в неизбежен любим и номер едно враг на съществуващото световно устройство".

Вижте повече във видеото на Блумбърг ТВ, следвайки Линк:  https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2018-03-20/naglasite-sled-vota-za-prezident-v-rusiya