Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

Руската Търговско-промишлената палата (ТПП) , която оказва съдействие при оформянето на многократни работни визи на служители и членове на семействата на служители на акредитирани клонове / представителства на чуждестранни юридически лица,   съобщава за нови срокове за внасяне на документи за издаване и удължаване на срока на  работни визи. 

От началото на 2018г., Руската ТПП изисква внасянето на документи за удължаване срока на работни визи не по-късно от 30 календарни дни преди края на срока на действие на визата, или дори по-рано с отчитане на  новогодишните и майските празници. 

Промените са наложени от влязъл в сила Административен регламент на руското Министерство на вътрешните работи относно предоставянето на държавната услуга по оформяне, издаване, удължаване срока на действие и възстановяването на визи за чужди граждани и лица без гражданство, утвърден със заповед  № 859  на МВР на Русия  от 16.11.2017г.

Подробна информация за процедурата оформяне на многократни работни визи може да бъде намерена на официалния сайт на ТПП на РФ, следвайки линк:    https://uslugi.tpprf.ru/ru/services/32607/

 

 

 

 

„Отрасловите санкции рано или късно ще бъдат отменени, и предимство в условията на новата конюнктура  ще имат онези чуждестранни компании, които от традиционната търговия са преминали  към нови форми на взаимодействие „ – това е заявила Татяна Легчилина, заместник-директор на Департамента за външни връзки  и работа с  деловите съвети на ТПП РФ, по време на среща с делегация на италианската автономна област Сардиния на 19/12/17 в Москва.

Г-жа Легчилина е поставила особен акцент върху опита на големите италиански компании като Pirelli, Ferrero, Barilla и други,  локализиращи производствата си на територията на Русия в рамките на концепцията «Произведено заедно с Италия» («Fatto con Italia“).  Специализираната презентация на площадката на ТПП РФ е била  отбелязана като ефективно средство за рекламиране на икономическия потенциал на даден чуждестранен  регион.

Посещението на делегацията на Сардиния в Руската ТПП  е организирано със съдействието на Българо-Руската търговско – промишлена палата, която на 9 ноември 2017   беше домакин на тристранна среща в София, с участието на Италианската търговска камара в България ,  Посолството  и Търговското представителство на Руската Федерация  у нас. 

 Вижте  подробности за  преговорите между ТПП РФ и делегацията на Сардиния, следвайки линк: http://tpprf.ru/ru/vneshnie-svyazy/vneshnie-svyazy-news/-i220385/.

 

 

Международни изложения  в гр. Владивосток, Русия   през  2018г.

12/12/2017

През 2018г. в гр. Владивосток (Русия) ще се проведат 6 големи международни изложения, организирани от ООО „Далекспоцентър“ с подкрепата на Администрацията на Проиморския край, Администрацията на град Владивосток, Търговско-промишлената палата на Русия, държавни институции за развитие, национални и регионални браншови организации:

 

 

ДАЛАГРО. ПРОДОВОЛСТВИЕ ,  15-17 март 2018г. - 19-то международно аграрно-хранително изложение  http://dalexpo.vl.ru/dalagro-2018

 

MEDHEALTH EXPO , 15-17 март 2018г.  - 5то международно изложение за технологии, оборудване, лекарствени препарати и оздравяване

 

ГРАДЪТ,  26-28 април 2018г. – 25то международно строително изложение http://dalexpo.vl.ru/city-2018/

 

СТРОИТЕЛСТВО , 26-28 септември 2018г. – 26то международно специализирано изложение

 

ДАЛТЕХЕКСПО ,  26-28 септември 2017г.  – специализирано изложение за технологии, оборудване и специална техника

 

ACTIVELIFE EXPO,  15-17 ноември 2017г. – международно специализирано изложение , в т.ч. две специализирани експозиции -  „Медицински туризъм“ и „Светът на детството“.

 

При интерес за участие,  вижте сайта на Далекспоцентъра  http://dalexpo.vl.ru/ и се обърнете към организаторите на адрес: Россия, 690090, г. Владивосток, а/я 255, Телефон/факс: +7 (423) 230-05-18, 230-04-18, 245-15-02, E-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Алтернативно, бихте могли да се обърнете към Българо-Руската търговско-промишлена палата  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  . Секретариатът на БРТПП ще се радва да събере за Вас необходимата информация за участие изложенията и ще  Ви помогне да получите руска виза за бизнес - пътуването Ви.