Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

 

"Целта е да осигурим платформа за установяване на контакти между заинтересованите руски и български компании“, заяви Георги Минчев, председател на БРТПП, пред Агенция БГНЕС. 

Инвестиционните възможности и бизнес-климатът в България и Русия ще бъдат основна тема на предстоящия Българо-руски инвестиционен форум, който ще се проведе на 19 и 20 октомври в София. Форумът се организира от Българо-руската търговско-промишлена палата, съвместно с търговско-промишлените палати на България и Руската федерация. По последни данни на Националния статистически институт, общият стокообмен между България и Русия се е увеличил с 38% през първото полугодие на 2017 г. Българският износ бележи ръст от 78%, а вносът от Руската федерация се е увеличил с 32%, в сравнение със същия период на 2016 година. „Целта на форума е да осигурим платформа за установяване на контакти между заинтересованите руски и български компании“, заяви Георги Минчев, председател на БРТПП. „В работата си винаги сме се стремили да съдействаме за разширяване на чуждестранните и българските инвестиции в страната“, допълни г-н Минчев. Във форума ще вземат участие представители на Международната банка за икономическо сътрудничество, представители на руски компании от химическата, фармацевтична, машиностроителна, хранителна, парфюмерийна и инструментална промишленост, дървообработване, архитектура и строителство, туризъм и много др., както и Българската търговско-промишлена палата, Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Търговско-промишлените палати на областите Тамбовска и Обнинска и правителството на Калининградска област. Форумът все още е открит за заинтересовани участници от българска страна. В рамките на форума ще се проведе специален семинар за българските фирми на тема „Нов Митнически кодекс на Евразийския икономически съюз - нови условия за работа в сферата на външноикономическата дейност“, за да бъдат запознати измененията в митническото законодателство на страните от Евразийския икономически съюз, които влизат в сила от 1 януари 2018 г. Сред промени, които ще бъдат представени са прилагането на митническите процедури, деклариране на стоки и митнически операции, заплащане на митнически такси, регламентация на прилагането на специални, антидъмпингови и компенсационни мита и др. Общият стокообмен между Република България и Руската федерация от началото на 2017 г. надхвърля 2,5 млрд. щатски долара. /БГНЕС

Прочети още на: http://bgnes.com/biznes/ikonomika/4540999/

 

 

БРТПП удължи до 16 октомври 2017  срока за регистрация по преференциална цена за участие в Българо-Руския инвестиционен форум  , който ще се проведе на 19-20 октомври 2017г.

Крайният срок за регистрация както за Форума, така  и за съпътстващия  семинар "Нов митнически кодекс на Евразийския икономически съюз"   съюз" е удължен до 17  октомври 2017г. 

Регистрирайте се он-лайн: http://brcci.net/home/news/92-bg-ru-investment-forum-bg . 

 

 

ОСНОВЕН СПОНСОР:     

                                                                                                                  

СПОНСОРИ:                     

На 20 октомври 2017  Българо-Руската търговско - промишлена палата ще проведе семинар

"НОВ МИТНИЧЕСКИ КОДЕКС НА  ЕВРАЗИЙСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ,

НОВИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА В СФЕРАТА НА ВЪНШНОИКОНОМИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ“

Поканеният лектор е един от авторите на новия Митнически кодекс на Евразийския икономически съюз, генерал-майор от Митническата служба на РФ, г-жа Галина Баландина.                

Семинарът предоставя  на българския бизнес

уникална  възможност за директни консултации и арбитраж

по въпроси, свързани с влизащите в сила от 1 януари 2018г. изменения в митническото законодателство на  Евразийския икономически съюз  (ЕАИС).

Семинарът е от съществен интерес за всички български компании, осъществяващи  преместване на стоки през границите на държавите, приели новия Митнически кодекс на ЕАИС -  Русия, Белорусия, Казахстан, Армения, Киргизия.

 Семинарът се провежда в рамките на Българо-руския инвестиционен форум (18-20 октомври 2017, Конферентна зала на БТПП, ул. Искър 9, София, България). 

Семинарът е безплатен за членовете на Българо-Руската търговско-промишлена палата.

За  нечленове на БРТПП, таксата  участие е 100 лева без ДДС.

При регистрация до 16 октомври 2017  се предоставя отстъпка в размер 20%. 

Вижте повече подробности  тук:  СЕМИНАР - ПРОГРАМА, ЛЕКТОР, УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ