Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

           

 

            Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на „Ауто сити Пловдив 2018“,  част от Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември. За първи път се осъществява съвместна кампания  „Отговорни на пътя“, в която партньори са  Областната дирекция на МВР в Пловдив – сектор „Пътна полиция“, Областната администрация и организаторите на изложението:  Международен панаир Пловдив и „Експо тийм“. 

            Важна част от акцията са разясненията за овладяване на аграсивността, причина за стотици катастрофи и инциденти, предизвикали протести на хората в много градове през последните седмици. Ще се акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението, като начин за  повишаване на  спокойствието и сигурността по пътищата.

На информационен щанд служители на Пътна полиция ще дават консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. Още едно улеснение е предвидено за онези, които направят или договорят покупка по време на изложението. На място ще бъде окомплектован целият пакет документи, с който да отидат в Пътна полиция-Пловдив, и там ще бъдат обслужени приоритетно. Това е част от националната инициатива  за насърчаване на подмяната на стария автопарк с нови возила, които са по-безопасни и по-екологични.         

            С улесненията за собствениците на нови, по-сигурни коли и с превантивните действия  за намаляване на конфликтите  сектор „Пътна полиция“ на  Областната дирекция на МВР в Пловдив  утвърждава нов подход в усилията, които полага за намаляване на пътния травматизъм.         

            В кампанията  „Отговорни на пътя“ експерти ще  предоставят полезна информация и съвети за безопасно шофиране. Само през миналата година у нас  са станали 6888 тежки катастрофи, при които е отнет животът на 682 души и са ранени  8680. България е на второ место, след Румъния, в черната класация на Европейската комисия за брой на загинали на пътя, като двете държави имат най-много смъртни случаи – 80 на един милион жители.

            В акцията се включва и известният рали пилот Илия Царски, който идва с един от своите състезателни автомобили. Ще участват също представители на Българския червен кръст. Очаква се кампанията да привлече вниманието на голяма част от посетителите на „Ауто сити Пловдив“, чийто брой ще нахвърли 30 000 заради интересните експонати.

            Атрактивна визия на изложбата пресъздава градската среда с улици, маркировка и пътни знаци. Там ще бъдат демонстрирани леки коли,  автобуси и други превозни средства от известни марки, резервни части, гаражно и сервизно оборудване. Ще има и тестдрайв зона. Изложителите ще предлагат изгодни отстъпки с цел да се улесни закупуването на нови возила. Един от гостите ще спечели като награда автомобил по избор измежду 7 модела.

 

На снимката:  Хилядите посетители на  Международния технически панаир ще могат да ползват улеснения за регистрация на нов автомобил и да получат  съвети за безопасно шофиране в рамките на кампанията „Отговорни на пътя“,  част от изложбата „Ауто сити Пловдив“.

Източник: Международен панаир Пловдив

 

                                   Снимки: http://bulgaria.ved.gov.ru 

На 28 август 2018 г. Председателят на Управителния съвет на БРТПП Георги Минчев и   Главният секретар на БРТПП Огнян Пачев ТПП, съвместно със сътрудници на Търговското представителство на РФ в България, проведоха среща с  ръководството на транспортната компания "Ойрошпед"  Явор Пантелеев и  Николай Ночев. В рамките на срещата е обсъдена представената през м. юни 2018г. нова услуга на Ойрошпед за транспорт на групажни пратки от и до все по-търсения пазар на Русия, Беларус и Казахстан, отговаряща на  нуждите на европейския и в частност на българския бизнес за разширяване на стокообмена с държавите от този регион. Участниците в срещата са разгледали  перспективни аспекти на двустранното взаимодействие, в това число организацията на бизнес-мисия на българските партньори в Русия.

Новата услуга на Ойрошпед предоставя  възможност на директно пътуване до  временен склад под митнически контрол на проверен и сигурен кореспондент в Москва и Санкт Петербург.  В корпоративния си блог (вж. http://www.eurosped.bg/ ) транспортната компания   подчертава, че  в сравнение с текущите налични транспортни схеми,  Ойрошпед  оптимизира цените си до 50% за определени теглови граници,  като подобрява честотата и срока на доставката си. При това, в изпълнение на принципа на хоризонталното коопериране,  се допуска дотоварване с пратки на други спедитори и превозвачи при спазване на принципа на неутралитета.


Новата услуга е разработена и да отговори на макроикономическата и политическата обстановка.  Наложената в Русия забрана за внос на някои стоки с произход ЕС, такива като пресни плодове и зеленчуци, месо, мляко и млечни изделия, превърна Руската федерация в производител, а частично и в износител на тези стоки. Това стана възможно след като руският бизнес, както и външни инвеститори от ЕС, САЩ и други държави изградиха модерни производствени и преработвателни предприятия на територията на Руската федерация. В Русия предстои откриване и на нови заводи на водещи немски автомобилни марки.

При отчитане на разрешителния  списък от стоки за експорт и импорт в Русия,  българският бизнес, в частност  малките и средни предприятия,  има добра  възможност да увеличи стокообмена с Русия, Беларус, Казахстан, Иран, Грузия, Армения, Азербайджан и да започне активно да търгува с тях, смята Ойрошпед.Използвани източници:

1. ОЙРОШПЕД С УНИКАЛНА УСЛУГА ЗА ПРЕВОЗИ НА ГРУПАЖИ ОТ И ДО РУСИЯ, КОЯТО Е ПОДХОДЯЩА И ЗА СПЕДИТОРИ И ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ

http://www.eurosped.bg/%D0%BE%D0%B9%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BF%D0%B5%D0%B4-%D1%81-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8/

2. Новый маршрут для поставки российских товаров в Болгарию, http://bulgaria.ved.gov.ru/ru/news/65855