Георги Минчев за нагласите след вота за президент в Русия

 

 Интервю на Председателя на Българо- руската търговско-промишлена палата  Георги Минчев за програмата  "Бизнес старт" на Блумбърг ТВ

Владимир Путин се оказа явление в световния политически живот и то не само като период на управление. Феноменът Путин ще занимава съзнанието на човечеството десетилетия, след като напусне политическата сцена. Това каза Георги Минчев, Председател на Българо-руската търговско-промишлена палата, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. Гостът коментира нагласите след вота за президент в Русия, както и подкрепата за Путин и личността на руския президент.

"Той прояви много силни качества в обстановка, която позволи те да бъдат реализирани и разгърнати - огромни предизвикателства пред Русия и пред самия него. Путин успя да направи нещо като чудо. Не сам, с помощта на приятели и съюзници, както и с огромната, талантлива помощ на всичките си най-люти врагове по света. Уникална способност има да използва слабостите и силата на противниците си в свой интерес".

Путин е постигнал уникален резултат от гледна точка на това, че получава подкрепа от 51% от гласоподавателите на Русия във всички възможни разрези на избирателите - жени, мъже, млади, стари, провинция, мегаполис, религиозна принадлежност, коментира гостът. "Даже в Лондон, където се очакваше да бъде организирана най-масовата опозиция срещу него и провежданата от него политика, той има повече от 50% от гласовете".

Руските олигарси, в по-голямата си част, също са гласували за Путин и това е разумен, а не емоционален избор. Той е човекът, който фокусира в себе си гаранциите за надеждност и възпроизводство на системата, подчерта събеседникът.

"Русия е основен дразнител в геополитическата обстановка през последните години, а Путин, очевидно, е в центъра на тези събития. Има сериозни причини, за да заема неблагоприятна за самата нея позиция. Корените на това състояние са в разпадането на СССР и огромния срив, който преживя руското общество през 90-те години. Те имат нужда от рестарт, да възстановят опората си в настоящето и да имат ясна визия за бъдещето. Точно в тези области Путин им предоставя - първо, доказателства, че неговият план до момента работи и второ - достатъчно детайлна и категорична визия за бъдещото развитие, а тези неща превръщат Русия в неизбежен любим и номер едно враг на съществуващото световно устройство".

Вижте повече във видеото на Блумбърг ТВ, следвайки Линк:  https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2018-03-20/naglasite-sled-vota-za-prezident-v-rusiya 

БРТПП, Русия, Президентски избори

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group