Българска бизнес-мисия в Република Башкортостан, 19-20 април 2018

 

Посолството на Република България в Руската федерация уведоми, че в  продължение на дейността за активизиране на българо-руското делово партньорство и работата с регионите на Руската федерация  планира  посещение на българска бизнес-делегация, водена от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация Бойко Коцев, в Република Башкортостан от 19 до 20 април 2018г. 

В рамките на тази визита ще се проведе среща на посланик Коцев с ръководителя на Република Башкортостан Рустем Хамитов. На срещата ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Башкортостан в областта на търговията, туризма, леката промишленост и селското стопанство, образованието, културата и др.

Планират се срещи на посланик Коцев и участниците в бизнес-делегацията с ръководствата на отраслевите министерства на републиката. На тези срещи ще се представи икономическият и туристически потенциал на България и перспективите за сътрудничество, възможностите за активизиране на търговско-икономическите връзки с Република Башкортостан, инвестиционният климат в страната ни, възможностите за развитие на отношенията между български и руски учебни заведения. 

Участниците от страна на българския бизнес и туристическите фирми ще имат възможност да представят своята дейност. Руската страна ще организира и бизнес форум с потенциални партньори на българските компании, участващи в делегацията. При заявено желание от страна на участници в делегацията, ще се организират и допълнителни срещи. 

Срокът на записване на желаещите е 28 март 2018г., на електронни адреси  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (за туристическите компании). Разходите  по пътуването и настаняването са за сметка на участниците, а вътрешният транспорт - за сметка на приемащата страна. 

 

Република Башкортостан, разположена " в сърцето" на Южен Урал, на границата между Европа и Азия, с площ 143 хил. кв. км., е субект на Руската Федерация, заемащ седмо място по брой население - 4,06 млн., с плътност на населението 28,3 човека на осем квадратни километра срещу 8,3  средно по Русия. Най-големите градове и промишлени центрове са Уфа, Стерлитамак, Салават, Нефтекамск, Октябрьский. Башкортостан е един от водещите  индустриални и селскостопански региони на Руската федерация, заемащ 9то място по брутен регионален продукт.   Републиката е един от основните нефтодобивни региони в страната и важен център на химическата промишленост и машиностроенето. Сред водещите развивани  отрасли са  топливна промишленост, химия и нефтохимия, електротехника, металургия, машиностроене, селско стопанство, лека и хранителна промишлености. Повече информация може да бъде намерена  на страницата на Инвестиционния портал на Република Башкортостан https://invest.bashkortostan.ru/content/investitsionnyy-potential/720/?lang_ui=ru  и  в публикуваната там презентация: https://invest.bashkortostan.ru/upload/prezentation%20RB.pdf.

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group