Европейски Парламент на Предприятията - София, 11 юни 2018

 

На 11 юни 2018г. София ще бъде домакин на  Европейски парламент на предприятията /ЕПП/. Събитието, което   ще се проведе в зала 3 на Национален дворец на културата,  представлява част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Българската търговско-промишлена палата и Европалати.

ЕПП получи подкрепа от Народното събрание на Република България, Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Министерството на икономиката и Европейския парламент.

В основата на събитието е идеята за пресъздаване на една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи. В нейните рамки представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми. Европейският парламент на предприятията позволява на представителите на бизнеса от страните членки на ЕС да застанат лице в лице с тези, които взимат решения в Европейския Парламент и Европейската Комисия, а депутатите да чуят от източника приоритетите за икономическото развитие на ЕС и даже да ги дискутират.

Европейският парламент на предприятията ще насочи вниманието на бизнеса и политиците в следните области:

  • Единен европейски пазар – услуги, дигитализация
  • Търговия и инвестиции – достъп до трети пазари, МСП и търговска политика
  • МСП и предприемачество – правна рамка в полза на МСП, екосистема на МСП
  • Умения – чиракуване и други форми на учене и практикуване, несъответствие в уменията на работната ръка и нуждите на работодателите

    Работни езици: български и английски със симултанен превод.

    Предвижда се в събитието да вземат активно участие: представители на Европалати – повече от 30 председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, ръководители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус, медии и др. 

Поради съображения за сигурност всички участници преминават електронна регистрация. Моля, регистрирайте се тук, най-късно до 30 май 2018 г. След регистрация ще получите допълнителна връзка за попълване на лични данни, необходими за осигуряване на достъп до мястото на събитието.

 

Писмо - покана  от Председателя на БТПП

Програма на събитието 

Примерни теми за отделните сесии

 

Източник: БТПП

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group