Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

Руски фармацевтични компании с интерес към български лекарства и хранителни добавки

 

 

Изключителен интерес към българските лекарства и хранителните добавки има сред компаниите от фармацевтичния бранш в Русия, каза Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско промишлена палата, която е организатор на българо-руски бизнес форум на тема „Медицина и фармация – 2018“. Събитието ще се проведе на 13 юни 2018 г. в София, а домакин на проявата ще бъде Българската търговско-промишлена палата.

Във форума ще участват представители на Българския фармацевтичен съюз, поканени са  браншовата стопанска камара на търговците - дистрибутори на едро на лекарствените средства и медико-санитарни и билкови препарати, на  асоциацията на търговците на медицински изделия, асоциацията за  етерични масла, парфюмерия и козметика, асоциацията за лекарствена информация и др. От руска страна участие са заявили от Асоциацията на руските фармацевтични фирми, както и компании, които се занимават с производство и търговия на медицински продукти, както и големи обединения в лицето на  Търговско-промишлените палати на  Московска и Тамбовска област. Към руската делегация ще се присъедини и Пятигорската ТПП с нейните санаторно-курортни организации, заяви  Георги Минчев.

Основната тема на една от кръглите маси по време на форума е насочена към иновативните технологии за производство на медицинска техника, изделия и лекарства, и биотехнологиите. Участниците в събитието ще има възможност за срещи във формат b2b. „Като организатори на форума разчитаме да се постигнат конкретни резултати между фирмите от двете страни в областта на инвестициите и обмена на иновации“, заяви още председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Георги Минчев.

Повече информация относно  Форума и условията за участие в него може да бъде получена от Секретариата на Българо - руската търговско – промишлена палата, тел. 02 963 33 48, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

За онлайн регистрация, следвайте линк:  https://www.brcci.net/home/news/118-2018-13-2018