Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“  стартира  утре, 13 юни 2018 г. в 9:30 часа

Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“  ще бъде официално открит в 9:30 часа на 13 юни 2018 г.  Участие ще вземат председателят на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика, заместник-министрите на здравеопазването и икономиката, секретарят по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, представители на посолството и търговското представителство на Руската Федерация в България, ръководителите на търговско-промишлените палати на България и Руската Федерация. 

 

Новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията ще бъдат обсъдени от близо 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации, и компании от двете страни.

 

В рамките на пленарната сесия, отношение по икономическите и инвестиционните аспекти на здравните политики ще вземат Изпълнителната агенция по лекарствата към Министъра на здравеопазването, Българската асоциация на търговците на медицински изделия, Българският фармацевтичен съюз, Българската агенция по инвестиции и Българската търговско-промишлена палата, а също Търговското представителство на РФ в България и Асоциацията на руските фармацевтични производители.

 

Събитието ще продължи с кръгла маса под надслов "Здравни политики - икономика и инвестиции в здравеопазването в контекста на българо-руските отношения", която  ще се модерира от  д-р Таня Андреева, Министър на здравеопазването през 2013 и 2014г. и д-р Виктор Дмитриев, Генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители. Дискусиите ще се фокусират върху  възможностите за взаимни вложения в здравеопазването и перспективите пред развитието на българо-руските взаимоотношения в здравната политика.   

 

„Санаторно-курортното лечение - оздравителен  туризъм и рехабилитация“ е темата на втората  кръгла маса. Ще бъдат представени водещи медицински центрове в българските курорти. Особено внимание ще бъде отделено и на рехабилитацията след професионални и спортни трамви. Участниците на форума ще обсъдят и възможностите за логистична и административна поддръжка в изграждането на болници за възстановяващо лечение и рехабилитация с руски инвестиции. От руска страна ще бъде представено и Санаторно-курортното лечение на Северен Кавказ. Модератори са Плумелина Мичева, изпълнителен директор на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД  и Лариса Карташова, президент на Пятигорска търговско-промишлена палата.

Събитието се организира по инициатива на Търговско-промишлената палата на Руската федерация съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата. Форумът ще се проведе в сградата на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ № 9.