ИНВЕСТИЦИОННИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ТУЛСКА ОБЛАСТ

 

Тулска област е един от най-динамично развиващите се индустриални региони в Русия. В инвестиционния рейтинг на субектите на Руската федерация, регионът в продължение на три поредни години заема място в челната петорка. По обем инвестиции в основен капитал, Тулска област заема 1во място в Централния федерален окръг и 10то място в Русия. Съгласно информация на Руския експортен център  (www.exportcenter.ru) , през първото полугодие на 2018г. регионът запазва висока позитивна динамика на социално- икономическо развитие, като в сравнение със същия период на 2017г.:

  • обемът на инвестициите в Тулска  област е нараснал със 134,8% и съставя  62,6 млрд рубли;
  • външнотърговският оборот е увеличен с 9,2% и съставя 2 млрд. долара;
  • експортът е нараснал с 8,6% до общ обем от 1,5 млрд. долара.

            Един от приоритетите на Правителството на Тулска област е създаването на  максимално комфортни условия за фирмите, които са избрали този регион за развиване на бизнеса си.


            В региона, разположен на площ от 25 700 кв.км.,  живеят повече от 1.5 млн. души. Най-големите градове в Тулска област са Тула (552 хил. души) и Новомосковск (126 хил. души).

В основата на икономическото развитие на областта са съвременни  високотехнологични предприятия от машиностроителния бранш, химическата промишленост, металургията, хранително-вкусовата, както и леката промишлености.

Тулска област разполага с всичко необходимо за успешното развитие на бизнеса. Основните  предимства на областта са: изгодна логистика, индивидуално съпровождане на инвеститора на всички етапи от реализацията на проекта, данъчни преференции, квалифициран персонал и разбира се професионален екип, с който разполага Правителството на областта.

По-подробна информация за  инвестиционните възможности на Тулска област вижте на сайта на Инвестиционния портал на Тулска област www.invest-tula.com . 

Следвайки линковете по-долу, можете да свалите: 

Презентация на Тулска област

Информация за инвестиционните условия 

 

 

 

 

 

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group