Нова логистична линия София-Москва-София позволява разширяване на търговските доставки между България и Русия

                                   Снимки: http://bulgaria.ved.gov.ru 

На 28 август 2018 г. Председателят на Управителния съвет на БРТПП Георги Минчев и   Главният секретар на БРТПП Огнян Пачев ТПП, съвместно със сътрудници на Търговското представителство на РФ в България, проведоха среща с  ръководството на транспортната компания "Ойрошпед"  Явор Пантелеев и  Николай Ночев. В рамките на срещата е обсъдена представената през м. юни 2018г. нова услуга на Ойрошпед за транспорт на групажни пратки от и до все по-търсения пазар на Русия, Беларус и Казахстан, отговаряща на  нуждите на европейския и в частност на българския бизнес за разширяване на стокообмена с държавите от този регион. Участниците в срещата са разгледали  перспективни аспекти на двустранното взаимодействие, в това число организацията на бизнес-мисия на българските партньори в Русия.

Новата услуга на Ойрошпед предоставя  възможност на директно пътуване до  временен склад под митнически контрол на проверен и сигурен кореспондент в Москва и Санкт Петербург.  В корпоративния си блог (вж. http://www.eurosped.bg/ ) транспортната компания   подчертава, че  в сравнение с текущите налични транспортни схеми,  Ойрошпед  оптимизира цените си до 50% за определени теглови граници,  като подобрява честотата и срока на доставката си. При това, в изпълнение на принципа на хоризонталното коопериране,  се допуска дотоварване с пратки на други спедитори и превозвачи при спазване на принципа на неутралитета.


Новата услуга е разработена и да отговори на макроикономическата и политическата обстановка.  Наложената в Русия забрана за внос на някои стоки с произход ЕС, такива като пресни плодове и зеленчуци, месо, мляко и млечни изделия, превърна Руската федерация в производител, а частично и в износител на тези стоки. Това стана възможно след като руският бизнес, както и външни инвеститори от ЕС, САЩ и други държави изградиха модерни производствени и преработвателни предприятия на територията на Руската федерация. В Русия предстои откриване и на нови заводи на водещи немски автомобилни марки.

При отчитане на разрешителния  списък от стоки за експорт и импорт в Русия,  българският бизнес, в частност  малките и средни предприятия,  има добра  възможност да увеличи стокообмена с Русия, Беларус, Казахстан, Иран, Грузия, Армения, Азербайджан и да започне активно да търгува с тях, смята Ойрошпед.Използвани източници:

1. ОЙРОШПЕД С УНИКАЛНА УСЛУГА ЗА ПРЕВОЗИ НА ГРУПАЖИ ОТ И ДО РУСИЯ, КОЯТО Е ПОДХОДЯЩА И ЗА СПЕДИТОРИ И ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ

http://www.eurosped.bg/%D0%BE%D0%B9%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BF%D0%B5%D0%B4-%D1%81-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8/

2. Новый маршрут для поставки российских товаров в Болгарию, http://bulgaria.ved.gov.ru/ru/news/65855

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group