Редовна работна среща между Българо – Руската ТПП и Търговското представителство на РФ в България

На 30 април 2019г. ръководствата на БРТПП и Търговското представителство на Русия у нас проведоха редовна работна среща, на която обсъдиха разширяване на сътрудничеството  в подкрепа на българо – руските  икономически отношения.

Сред предстоящите съвместни дейности беше обсъдена реализацията на руското участие в Международното изложение за селскостопанска техника   BATA Agro – 2019, което ще се проведе на 14-17 май 2019г. в град Стара Загора.  

 

Търговският представител на Руската федерация  г-н Константин Артюшин информира, че в рамките на официална експозиция на Руския експортен център www.exportcenter.ru на изложението  ще бъде представена продукцията на редица крупни руски производители на селскостопанска техника. Това са Ростселмаш  www.rostselmash.com    (зърнокомбайни), Омски експериментален завод www.оэз.рф  (инструменти и оборудване), Алтайски завод за селскостопанско машиностроене www.aszm.ru (почвообработващи машини) , Пегас – Агро www.pegas-agro.ru   (самоходни опръскватели) , Мелинвест www.melinvest.ru  (оборудване за мелене на зърно), Ромакс www.zavodromax.ru  (машини за пречистване на зърно), Краснокамский РМЗ  www.rmz.ru  (машини за бали), Радиозавод  www.penza-radiozavod.ru (универсални сеялки), Южно – Уралски завод за везни  www.uuvz.ru (индустриални кантари) , Трактор (Уралец) www.уралец.рф  (минитрактори).

 

Председателят на БРТПП Георги Минчев потвърди , че Палатата организира участието  на своите заинтересовани членове  в руската делова програма на BATA Agro – 2019. Г-н Минчев лично  ще  представи възможностите на БРТПП  в рамките на  предвидения на 14 май 2019г. семинар «Двустранно сътрудничество в областта на селскостопанската техника».

БРТПП и Търговското представителство на РФ се договориха също и за  съвместно издаване на  седмичен информационен дайджест. Дайджестът ще включва икономически новини, анонси на събития, информация за бизнес – предложения и възможности за съвместен бизнес. Дайджестът ще се разпространява до заинтересованите бизнес - среди и организации в България и Русия, с използване на комуникационните канали на двете организации.

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group