Среща на ръководството на БРТПП с Вице-президента на Асоциацията за развитие на европейските културно -икономически връзка «Български център»

На 7 май 2019г. Председателят на БТПП Георги Минчев проведе среща с Вячеслав Думенко, Вице-президент на базираната в Новосибирск Асоциация за развитие на европейските културно - икономически връзки «Български център».

 

В срещата от българска страна взеха участие още г-жа Албена Методиева, представител на  Министерството на туризма на Република България и г-н Симеон Славчев, Общински съветник в Столичния общински съвет , зам.-председател на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на постоянната комисия по транспорт и туризъм.

По време на срещата г-н Думенко подробно представи дейността на оглавяваната от него неправителствена организация. Г-н Думенко подчерта, че България  предлага отлични възможности за бизнес и инвестиции, във връзка с което именно в България се реализира  проект за създаване на търговски дом на Якутия.

Г-н Думенко информира също, че на 13-14 юни 2019г. в град Мирный ще се проведе Инвестиционен форум на Западна Якутия. Българският бизнес е поканен да участва във Форума, който цели да осигури платформа за контакти между представители на бизнеса, експертната общност и държавните структури по въпроси, свързани с инвестиционното развитие на Западна Якутия.

Участниците в срещата  обсъдиха възможностите за сътрудничество в полза на малкия и среден бизнес в България и Якутия, в области с висок потенциал като  туризъм, образование и култура.  

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group