БРТПП участва в деловата програма на руската делегация на БАТА – Агро – 2019

 Най-нови  разработки на селскостопанско оборудване от Русия – комбайни, трактори, балопреси, брани,  са представени в  руския павилион на XII международно изложение  БАТА АГРО - 2019, което се провежда от 14 до 17 май в България, на територията на летище Стара Загора.  Оператор на колективната експозиция е Асоциация Росспецмаш, организатор е Руският експортен център с подкрепата на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.

 

                          

На церемонията по откриването на руския павилион  на 14 май 2019г. присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите  на България Янко Иванов, търговският представител на Русия в България Константин Артюшин,  съветникът на министъра на земеделието д-р Владимир Бубняк, председателят на Управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена  палата Георги Минчев, директорът на Асоциация Росспецмаш Алла Елизарова, заместник-директорът на Департамента по земеделие, храни и пътно-строителна техника в Министерството на промишлеността и търговията на Русия Мария Елкина, ръководителят на проекта за международно развитие на Руския експортен център  Павел Кузнецов, участници в изложението и посетители.

 

  

По време на събитието бе отбелязано, че руските фабрики активно доставят оборудването си в България и успешно се конкурират с водещи световни производители. Асоциация Росспецмаш съобщи, че през 2018 г., в сравнение с 2017 г., износът на руски селскостопански машини за България се е увеличил със 77% до 155 млн. рубли. Тази година доставките на местни селскостопански машини в България продължават да нарастват. През първото тримесечие на 2019 г. те нарастват с 84% спрямо същия период на миналата година и възлизат на 44 млн. рубли.

 

 

В рамките  на семинар, организиран за руските изложители от Търговското представителство на Руската федерация,  главният директор  на дирекция "Земеделие и регионална политика" в Министерството на земеделието и храните Николай Маринов представи изискванията за сертифициране на селскостопанска техника в България/ЕС. Председателят на БРТПП Георги Минчев информира руската делегация за  възможностите на палатата като инструмент за подкрепа на търговско-икономическото сътрудничество между България и Русия.  Д-р Павел Кузнецов представи възможностите на Руския експортен център за  нефинансова и финансова подкрепа, предоставяна на износителите на руска продукция. Участниците  отбелязаха интереса си към по-нататъшно сътрудничество в модернизацията на българския агро-индустриален комплекс с активното участие на руските предприятия.

Компаниите ООО "Комбайновый завод "Ростсельмаш", АО "Мельинвест", ООО "Краснокамский РМЗ", ООО "Пегас-Агро", ООО "РОМАКС", АО "Алтайский завод сельскохозяйственного машиностроения", АО "Радиозавод", ФГУП "Омский экспериментальный завод", ООО "Трактор" и ООО "Южно-Уральский Весовой Завод" ще демонстрират своето оборудване в Стара Загора до 17 май 2019г. Всички гости на руския павилион получават подробни съвети за работата и техническите характеристики на представеното оборудване.

     

 

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group