На 21 октомври 2019 г. стартира поредното издание на програма Softlanding in Skolkovo

На 21 октомври  2019 г. в рамките на Фондация „Сколково“ ще стартира поредното издание на програма Softlanding in Skolkovo,  насочена към привличане в Русия на стартъп компании от чужбина. 

В пилотното издание на програмата, успешно завършило през м. юли 2019г., са участвали официални представители на 5 високотехнологични компании, опериращи в Южна Корея. Продължителността на програмата е била 3 седмици. През това време участниците са се  запознали не само с  руската иновационна екосистема, но и с  услугите, които се предоставят от едноименния фонд, както и от други институции за развитие. Важна роля е изиграло пълното потапяне в културата на Русия, както и в дългогодишните традиции на страната. Програмата е предназначена да подпомогне старта на компании в Русия, където средата не е лесна, но предлага голям брой перспективи и възможности. На чуждестранните участници се предоставя възможност да се запознаят с мерките за подпомагане, които резидентите на  Русия могат да очакват да получат, в това число  работа на центъра за интелектуална собственост, предоставяне на правна помощ, предоставяне на услуги в счетоводния сектор, предоставяне на митнически облекчения, взаимодействие с центрове за колективно използване. Тези техники и механизми позволяват по-пълно разбиране на принципите за функциониране на руската иновационна екосистема и оценка на  перспективите за по-нататъшно развитие.

Пилотното издание на програмата е  включвало няколко модула при сигуряване на максимална помощ за участниците, като се започне с предоставянето на работно място на безплатна основа и завърши с визова подкрепа при организиране на екскурзии на територията на  Руската федерация.

Организаторите на програмата предвиждат три годишни цикъла - през април, юни и октомври.  Записването за следващото издание на  програмата, започващо на 21 октомври 2019г.,  е отворено на сайта на програмата, линк: http://sk.ru/foundation/international/softlanding/ . 

Презентация на програмата Softlanding in Skolkovo, предоставена от Търговското представителство на Руската федерация в България,  можете да изтеглите от тук

 

 

Източник: https://coworking-guide.ru/softlending-v-skolkovo-pervaja-programma-zavershena 

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group