Над 150 български и руски фирми обсъдиха възможностите за сътрудничество

На   16  септември 2019 година, в град Варна над 150 български и руски компaнии взеха участие в  Българо-руски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката. Събитието съпътстваше седемнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно – техническо сътрудничество.

Участие във форума взеха изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков, г-н Константин Артюшин, търговски представител на Руската федерация в Република България, г-н Бойко Коцев - член на УС на Международната банка за икономическо сътрудничество, г-н Георги Минчев - председател на УС на Българо - руската ТПП, г-н Александър Александров, Почетен представител на ТПП на Руската федерация в България,  както и представители на бизнес средите от България и Русия.

       

Изпълнителният директор на ИАНМСП г-н Таков и г-н Артюшин приветстваха гостите на форума. "Русия е един от основните външнополитически партньори на България, нейният дял е 5,8% от общата търговия. Тази година търговията между нашите страни намаля с 4,5%, но се надявам, че днешният форум ще помогне за преодоляване на тази негативна тенденция и създаване на допълнителни условия за развитие на взаимноизгодно партньорство “, подчерта д-р  Бойко Таков.   Константин Артюшин в приветствието си наблегна, че резултатът от бизнес форумите трябва да бъдат нови контакти между компании от Русия и България, обмен на информация и в крайна сметка сключване на нови договори.  "Обещавам, че всички предложения от нашите български колеги за сътрудничество ще бъдат чути в Русия", каза г-н Артюшин.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев представи пред форума  икономическия и инвестиционен потенциал на  България. Г-н Ивайло Стоянов от Международната банка за икономическо сътрудничество -  Русия разказа повече за дейността на банкатаи представи възможностите, които предлага за подпомагане развитието на малките и средите предприятия.

 

  

Форумът даде възможност на много български и руски компании да разменят информация и контакти, като се проведоха множество бизнес срещи.

 

 

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group