Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

Българо-Руски туристически форум, 5-7 октомври 2017, Варна

 Снимка: к.к. «Св. св. Константин и Елена», гр. Варна

 

От  5 до 7 октомври 2017г. в к.к. «Св. св. Константин и Елена», гр. Варна ще се проведе българо-руски туристически форум «Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България» , в рамките на Дните на руската духовна култура в България.

 Форумът се организира съвместно от Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата на Руската Федерация. Събитието цели да насърчи сътрудничеството в сферата на туризма между различни области на Република България и Руската Федерация. В дневния ред са заложени теми, свързани с организирания детски отдих, оздравителния туризъм, историко-патриотичните маршрути, поклонническия и религиозен туризъм, както и културно-опознавателните маршрутои Русия-България-Европа. В рамките на Форума ще бъдат подписани двустранни декларации в сферата на туризма с партньори от Руската Федерация, които ще допринесат за засилване на сътрудничеството между двете страни.

В рамките на събитието ще бъде осигурена възможност за провеждане на двустранни срещи с представители на туристически бранш на Руската Федерация.Интерес за участие в инициативата може да бъде заявен в Министерството на икономиката до 20.09.2017г. Лице за контакт: Велислава Стамова, Главна дирекция «Туристическа политика», тел.: 02/904-68-10, е – mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Източник: Министерство на икономиката